Arbejdsro i kontrolrummet

Togdriften i Storkøbenhavn styres fra DSB's kontrolrum, hvor mange mennesker med forskellige funktioner er samlet. Kontrolcenteret er en hektisk arbejdsplads med meget kommunikation på tværs af jernbanerne, da der skal være styr på både togtider, sporskifte, information til rejsende mm. Den information de rejsende modtager, bliver speaket fra kontrolrummet, hvilket kræver, at de lydmæssige forhold skal være i top. For at reducere støjen i rummet og skabe en bedre akustik for medarbejderne, opsatte vi akustiske skærmvægge.

 

Alpha Direct blev monteret på øverste del af væggen i kontrolrummet, kombineret med ALPHA TYST 40 mm, der blev monteret på bagvæggene. For at skærme lyden for den enkelte medarbejder, bestilte vi ALPHA TYST  i 20 mm på specialmål for at dække kontorets store buede træskærme, som medarbejderne sad foran.

Kombinationen af akustiske skærmvægge og akustikvægge skabte ro på den ellers hektiske arbejdsplads.   

Kontrolcenteret var virkelig spændende at lave. De havde træskærme formet som en bue foran sig. Som en parabol fokuserede den lyden lige ind i hovedet på trafikkontrollørerne.

 

Vi bestilte ALPHA TYST hjem i alle mulige små størrelser, så det passede til disse træskærme. Og effekten var virkelig god. 

Peter Møller, Alpha Akustik

Andre eksempler