top of page

Fordelingen af de 3 parametre på 10 certificeringsordninger

Her ses fordelingen mellem miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed i de 10 analyserede certificeringsordninger. Vær opmærksom på, at vores vurdering af vores produkter er med udgangspunkt i DGBN. Læs om alle certiferinger ved at klikke på diagrammet.

Miljø

Økonomi

Socialt

Svanemærket

Svanemærket

Nordisk ministerråd, 1989

Svanemærket er et officielt nordisk miljømærke. Svanemærket er stiftet af Nordisk Ministerråd i 1980 - Danmark tilsluttede sig i år 1997. Målet med ordningen er at mindske den samlede miljøbelastning ift. produktion og forbrug.

BREEAM

Breeam-svanemaerket-certificering-baredygtighed-alpha-akustik.

Certificering fra England, 1990

BREEAM står for Building Research Establishment environmental assesment method​. Ordningen er fra 1990 og er dermed forgangsbillede for andre certificeringer.

HQE

HQE-svanemaerket-certificering-baredygtighed-alpha-akustik.

Frankrig, 1992

Certificering til bygninger, ledelse og urbane projekter.

LEED

LEED-svanemaerket-certificering-baredygtighed-alpha-akustik.

USA, udviklet siden 1998

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) er en miljøcertificering, der er udviklet af (USGBC) Green Building Council. Den anvendes til at verificere, om et byggeri er designet og opført på en miljøvenlig måde.

GREEN STAR

green-svanemaerket-certificering-baredygtighed-alpha-akustik.

Certificering fra Australien, 2003

Skabt af Green Building Council of Australia. Det er en certificering, der omfavner sundhed, robusthed, positive bygninger og steder.

LIVING BUILDING CHALLENGE

living-building-svanemaerket-certificering-baredygtighed-alpha-akustik.

USA, 2006

Living Building Challenge er et internationalt bæredygtigt certificeringsprogram. Det er skabt af International Living Future Institute, der er en non-profit organisation.

DGNB

DGNB-svanemaerket-certificering-baredygtighed-alpha-akustik.

Tyskland, 2007

DGNB er skabt i Tyskland i 2007 og er baseret på FN's definition af bæredygtighed. I DGNB evalueres et byområde eller byggeri ud fra 6 parametre: Miljømæssig kvalitet, økonomisk kvalitet, social kvalitet, teknisk kvalitet, proceskvalitet og områdekvalitet. 

ACTIVE HOUSE

ACTIVE-HOUSE-svanemaerket-certificering-baredygtighed-alpha-akustik.

The Active House Alliance, 2011

Denne globale alliance er skabt af forskellige partnere, for at skabe en standard for sunde bygninger, mennesker og planet. Tilgangen er holistisk til sunde og bæredygtige bygninger - basered på 9 parametre. 

WELL

WELL-svanemaerket-certificering-baredygtighed-alpha-akustik.

USA, 2013

WELL Building Standard blev lanceret i 2013 af design bureauet, Delos. Fokus er på at forbedre bygninger baseret på menneskers sundhed og livskvalitet. 

MILJÖBYGGNAD

miljobyg-svanemaerket-certificering-baredygtighed-alpha-akustik.

Sverige, 2009

The Sweden Green Building Council, der består af 13 organisationer, udviklede certificeringen, Miljöbyggnad i 2009. Den svenske miljøcertificering kategoriserer byggerier i bronze, sølv og guld - alt efter hvor miljørigtige de er. Det er Sweden Green Building Council, der udfører certificeringerne.

bottom of page