top of page

ACCESSORIES TIL PRIVATE - Indretning der er med til at dæmpe støjen

  • Bor du i et hjem, hvor der er højt til loftet, har du en minimalistisk indretning, hårde gulve, store glaspartier og få ting på væggene? Så oplever du højst sandsynligt dårlig akustik.

  • Dårlig akustik kan føre til øget støjniveau, hvilket kan være meget generende for beboerne i boligen. Rumklang er særligt tydeligt, når flere mennesker bor sammen. Hvis akustikken er dårlig kan det føre til ekko og resonans, hvilket kan forvride lyden og gøre det svært at høre eller forstå samtaler eller lytte til musik eller tv. 

  • God akustik kan forbedre den generelle trivsel og komfort i hjemmet. Hvis akustikken er god, kan det føre til en mere behagelig atmosfære og reducere stressniveauet, hvilket kan have en positiv indvirkning på beboernes helbred og velvære.

  • Dårlig hørelse: Har du eller dit barn dårlig hørelse, kan I søge om økonomisk disposition til akustikløsning fra kommunen. Læs mere her​.

 

Som en grundregel skal der opsættes akustisk materiale svarende til mindst 25-35 % af rummets gulvareal for at opnå god akustik i hjemmet. Hvis lokalet er opbygget af hårde materialer eller hvis der er mere end 3 meter til loftet, vil beregningen være anderledes. Dårlig akustik løses bedst med et  akustikloft, men man kan også nå langt med akustik på væggen.

 

bottom of page