Alpha SOLO

120 x 120 cm. 4 stk. pr. kasse.
240 x 120 cm. 2 stk. pr. kasse.

Pris 3.400,00 kr. ekskl. moms (4.250,00 kr. inkl. moms)
Kasse
Leveringsomkostningen er ekskl. moms 500,00 kr.

Montering?

Vi står gerne for monteringen af alle vores produkter. Kontakt os, så kan vi arrangere den bedste montage for dig.

Montering?

Vi hjælper med montering af alle vores produkter. Kontakt os så kan vi hjælpe med den rigtige løsning og montering.

Elegant lydabsorption

Alpha SOLO er en effektiv akustikflåde, der kan monteres på enten væg, skråloft eller loft. 

Med sit meget enkle design og skjulte montage, er det en elegant løsning, som vi anvender hos mange forskellige kundetyper – kontor, daginstitutioner, industrihaller, restauranter og hos private hjem.

Lær mere om Alpha SOLO her

 

Der er to monteringsmuligheder:

  • Enten monteres Alpha Solo med tæt-på-beslag, hvilket skaber en afstand på 1,5 cm mellem produkt og flade. Det kan både ske på loft og på væg. Ønsker du tæt-på-beslag til Alpha SOLO 120 x 240 cm bedes du kontakte os for professionel montage på 70261412.

  • Man kan også vælge krog-til-loft versionen. Her hænges Alpha Solo i en wire 7,5 cm fra loftet. Det skaber et let udtryk, hvor Alpha Solo svæver i loftet. Det anbefaler vi, når der er særlig højt til loftet 

 

Da akustikpladen placeres lidt under loftet, er det ikke noget problem, hvis der er elkabler, lampeudtag eller andet på loftet som "sidder i vejen".

SOLO er let at montere, demontere eller udskifte, og derfor velegnet til ”gør det selv”.

Vi tilbyder gratis akustisk vejledning. Kontakt os på 70 26 14 12

Se et eksempel på vellykket akustikregulering med Alpha SOLO her.


 

Info omkring levering: 

Alpha SOLO sælges kun i hele kasser. 120 x 120 cm kommer i kasser af 4 stk. 120 x 240 cm kommer i kasser af 2 stk. Der leveres krog-ophæng eller "Tæt på"-beslag til montage, et par hvide handsker og en montagevejledning. Pakkerne med SOLO leveres kun til adresser, hvor der er nogen der kan tage imod. Er der sket en skade på pakken skal du afvise modtagelsen. Skriv gerne en ønsket leveringsdato i kommentarfeltet. Hvis du ved, du kan være hjemme denne dag, forsøger vi så vidt muligt at arrangere leveringen efter det. Vi skal dog have mindst to dages varsel. 

Dimensioner:
120 cm x 120 cm x 4 cm (4 stk. pr. pakke)
eller
120 cm x 240 cm x 4 cm (2 stk. pr. pakke).

Montage:
På loft monteres SOLO akustikplader med kroge eller med "TætPå"-beslag. ”Tæt på”-beslag gør det ligeledes muligt, at montere SOLO akustikplader på væg og skråloft.

Krog: Afstand mellem akustikplade og loft vil være ca. 7 cm. Montagevejledning for kroge findes her

"Tæt på"-beslag: Afstand mellem akustikplade og loft vil være ca. 1,5 cm. Montagevejledning for ”Tæt-på” beslag findes her.

Ønsker du at føre ledningen fra en lampe gennem din Alpha SOLO, kan du se hvordan du kan gøre her

Farve:
Nærmeste NCS-farveprøve S 0500-N.

Lysreflektion:
85% lysreflektion, hvoraf mere end 99% er diffus reflektion.
Glans < 1.

Rengøring:
Tåler daglig støvsugning og aftørring, samt ugentlig aftørring med fugtig klud.

Fugtbestandighed:
Alpha SOLO tåler en relativ permanent luftfugtighed RH på op til 95% ved 30°C uden at nedbøje, vride eller delaminere (ISO 4611).

Indeklimamærkning:
Certificeret i henhold til Dansk Indeklima Mærkning og Building Material Emission Classification M1 og anbefales af det svenske Astma og Allergiforbund. 

Miljøpåvirkning:
Kerne af glasuld med anvendelse af 3RD Technology. Fuldt genanvendeligt. Opfylder kravene for Svanemærket.

Brandsikkerhed:
Kernen af glasuld er testet og klassificeret som ikke brandbar i henhold til EN ISO 1182.

Frekvens (Hz)Absorptionskoefficient

 

Materialers akustiske egenskaber beskrives som absorptionskoefficient

Absorptionskoefficienten har en værdi mellem 0 og 1, og beskriver hvor meget af den lyd der rammer materialet, der absorberes.

Tætte hårde materialer, som for eksempel malet beton og en lamineret bordplade, har værdien 0, fordi ingen lyd absorberes - tværtimod reflekteres al lyd.

Et åbent vindue eller et tykt lag mineraluld har værdien 1, fordi al lyd absorberes og dermed forsvinder.

Dybe toner opfører sig meget anderledes end høje toner, og det er derfor nødvendigt at se på absorptionskoefficienterne for de enkelte frekvensbånd. Der er 6 frekvensbånd fra 125 Hz (dybe toner) til 4000 Hz (høje toner). Kun ved at kende det akustiske materiales absorptionskoefficient ved alle frekvensbåndene, er det muligt at afgøre om det egner sig til en given opgave.

Stort set alle akustiske materialer er mindre effektive ved dybe toner (125 og 250 Hz), end ved de højere toner. Tynde materialer er typist mindst effektive, med værdier tæt på 0 ved de dybe toner, mens tykkere materialer kan have en absorptionskoefficient på op til 0,5 ved 125 Hz. Over 250 Hz er de fleste akustikmaterialer meget effektive, med værdier over 0,8.

Almindelige bygningsdele, som gipsvægge og lofter, trægulv på strøer, glaspartier og døre har værdier mellem 0,0 og 0,15. Akustiske materialer har værdier mellem 0,5 og 1,0 og er derfor meget mere effektive. For eksempel er en m² god akustikplade lige så effektiv, som 10 til 20 m² gulvtæppe.

Almindelig tale ligger i frekvensområdet fra 300 til 3000 Hz, hvorfor det ofte er det vigtigste frekvensområde. Det er dog vigtigt at der er noget lydabsorption ved lavere frekvenser, da der eller kan opstå stående bølger, som giver et ubehageligt mudret lydbillede. Nogle gange kan de almindelige bygningsdele give den nødvendige absorption, men ofte er man nød til at vælge akustiske materialer, der er effektive også ved de helt lave frekvenser. Er du I tvivl, så kontakt os. Vi kan altid hjælpe dig, med at finde det rigtige produkt, til dit støjproblem.

 

 

Andre eksempler

Relaterede Produkter

Ring til Alpha Akustik

+45 70 26 14 12

Email

Kontakt os hvis du vil høre mere om vores løsninger. Vi har alle typer akustik-produkter, så vi kan finde den helt rigtige løsning på dit problem.