HVAD ER DÅRLIG AKUSTIK OG RUMKLANG?

Hvad er akustik og rumklang?

Når man taler om akustik og rumklang handler det om, hvordan lyden reagerer i et rum, efter den er afgivet. Nå vi taler om god akustik, er det når taleforståelsen er høj, og der ikke er meget rumklang i rummet. Det er altså nem at føre en samtale. Hvis der derimod er meget rumklang i lokalet, som man f.eks. oplever i en kirke, vil taleforståelsen være lav, og det er svært at føre en samtale. 

 

Oplever du dårlig akustik og rumklang?

Dårlig akustik og lang efterklangstid er, når lyden bliver "hængende" i et rum i for lang tid. Det gør taleforståelsen svær og kan skabe unødig støj. Videnskabelige undersøgelser peger på, at støj giver mange helbredsmæssige konsekvenser, så det ønsker vi naturligvis at minimere. For at skabe bedre akustik og fjerne støjen, tilfører man rummet akustisk absorberende materiale, således at lyden suges ind i de opsatte akustikplader i loft og på væg. 

Hør forskellen her

(Optagelserne er lavet med samme kamera og lydudstyr.)

akustikvideo-foer-efter-alpha-akustik-ak

VÆLG DIN BRANCHE

God akustik er forskelligt, om man tale rom kontor, på skolen, i børnehaven, derhjemme eller i industrien. Der er forskellige krav til de forskellige brancher, som du kan blive klogere på her:

LÆR OM LYD

Ønsker du at fordybe dig i akustikkens univers, kan du blive klogere her.