top of page
Akustikpanel-akustikpaneler-rumklang-alpha-akustik-lydpanel

TALEKLARHED OG RUMKLANG- hvad betyder taleklarhed for sundhed?

  • Taleklarhed er når man nemt kan høre og forstå, hvad man siger i et rum.

  • En god taleklarhed afhænger af, om der er meget eller lidt rumklang i rummet. Rumklang kan føre til støjgener, og kan have heldbredsmæssige konsekvenser. 

  • Videnskabelige undersøgelser viser, at støj kan føre til diabetes, hjertekarsygdomme, blodpropper, søvnproblemer, stress og kræft

  • Rumklang opstår ofte i lokaler med bare vægge, hårde gulve, højt til loftet og minimalistisk indretning. Gennem vores akustikløsninger skaber vi god lyd og fjerner rumklangen. 

Taleklarhed

Taleklarhed handler om, hvor nemt man kan forstå, hvad der bliver sagt i et rum. En god taleklarhed. For at opnå god taleklarhed, kræver det at fjerne støj/ rumklang. Støj hindrer taleklarhed og forstyrrer verbal kommunikation. Et støjende miljø kræver mere indsats for at tale og lytte. (Russel, 1999)

Hvordan ser rumklang ud?

Vi kender rumklang fra store rum, tomme rum og f.eks. kirkerum. Men rumklang i mindre skala forekommer ofte på kontorer, i moderne byggeri og i køkken/alrum - og det skader effektiviteten og helbredet.

I nedenstående kan du se, hvordan lokaler med meget rumklang typisk ser ud. Swiper du til venstre, kan du se den akustikløsning, vi har lavet og hvordan rumklang kan fjernes på en flot måde. 

HØR AKUSTIK FØR OG EFTER

HØR FORSKELLEN AKUSTIK KAN GØRE

bottom of page