top of page

FORLÆNG DIT LAMPEUDTAG

Hvis du ønsker at montere akustikplader, hvor der sidder et lampeudtag, kan du følge denne vejledning.

Lampe-udtag der sidder, hvor du skal have pålimet akustikplader skal forlænges. Det kan for eksempel være Alpha Direct, du gerne vil montere.

Skal du montere Alpha SOLO, der hænger ned fra loftet, må du gerne dække lampe-udtaget. Hænger der en lampe i udtaget er det ofte bedre at du udtænker en symmetri, hvormed du kan gå uden om lampe-udtaget. Dette kan du naturligvis altid vælge at gøre.

I nogle tilfælde er det slet ikke nødvendigt at forlænge udtaget, fordi det sidder i væggen mens lampen sidder i loftet. I så fald skal du bare have en længere krog at hænge lampen i.

Tryk på linket her, og læs vejledningen.

HVAD SKAL DU KØBE?

Du skal have indkøbt ringen, som forlænger el-udtaget. Klik her, for at bestille til 40 mm plade eller Klik her, for at bestille til 20 mm plade. 

Vil du hænge en lampe igennem en Alpha SOLO (fx over et spisebord)?

Med et kopbor kan du let lave et passende hul i den plade, som du ønsker at hænge en lampe/ledning igennem. Når du laver hul i pladen åbner du op for mineralulden. For at dette ikke drysser, og hullet vokser, skal du have lukket hullet på begge sider af pladen. Det kan være svært at få mættet mineraldulden med maling og få det til at blive rigtig pænt. Du kan læse mere om dette ved at følge dette link.

SPOTS

Sidder der spots i loftet, der hvor du gerne vil montere akustikplader, skal disse trækkes ud gennem pladen. Det er vigtigt at der er bagdåse på spotsne. Ofte behøver du ikke forlænge spottet hvis det er Alpha Direct, du vælger at bruge. Vil du gerne købe nye spots vil vi anbefale for eksempel denne type.

 

DU BØR VIDE

At der lovmæssigt skal være adgang til et lampe-udtag eller spot hvad enten det er i brug eller ej. Dvs. du gerne må montere en Alpha SOLO uden på et lampeudtag eller spot, men du må ikke montere en Alpha Direct.

Er du i tvivl kan du altid ringe til os på 70 26 14 12. 

bottom of page