Husum skole

Husum skole er på mange måder en skole, der skiller sig ud fra mængden. Skolen er opført i 1928 – 1930, som et resultat af en konkurrence udskrevet af Københavns Kommune i 1928 på opfordring af Akademisk Arkitektforening. Formålet var, at de nyeste designprincipper fra private tegnestuer skulle integreres i skolebyggeri. Ud af de 93 der deltog i konkurrencen, vandt professor og arkitekt Edvard Thomsen og arkitekt Frits Schlegel opgaven med deres forslag til en aulaskole, hvor skolens funktioner blev centraliseret omkring et fælles atrium. Skolen har arkitektonisk været en inspiration for senere skolebyggerier.

Skolen har været en arkitektonisk inspiration for senere skolebyggerier.

Der er ca. 18 meter til loftet i det prangende atrium, hvor et smukt glasloft fyldt med indfarvet glas, spreder sig over eleverne og lærerne på daglig basis. I kombination med almindeligt glas, skaber turkis, blå, orange og rød et smukt og grafisk Navajo mønster. Det betyder samtidig, at man ikke kan akustikregulere i loftet, hvilket ellers er den mest effektive måde at skabe en optimal akustikløsning på. Aulaen er omkranset af 2 svalegange 2 etager oppe, hvor et smukt gelænder i buet former, følger linjerne af bygningen hele vejen rundt.

Selv i en arkitektonisk perle som denne, er der akustiske udfordringer. Da aulaen både fungerer som opholdsrum og gennemgangsrum for mange børn og voksen, er det uundgåeligt, at der opstår larm, når man ikke har støjreguleret. Af samme årsag blev vi kontaktet.

Men hvordan støjregulerer man en fredet bygning, så børnene og lærerne får den nødvendige ro, de skal have for at indgå i optimale læringsmiljøer?

Da loftet ikke var en mulighed ift. støjreguleringen, skulle vi finde en alternativ løsning, der samtidig overholdte de krav, der var til en fredet bygning.

Med inspiration fra det smukke glaskunstværk i loftet, blev der udtænkt et kunstnerisk supplement til bygningen af skolens ledelse i samarbejde med vores akustikkonsulent, Michael Fabrin Clausen.

Projektet handlede ikke kun om akustikregulering, men også om bygningens æstetik. Det grafiske udtryk, der var i loftet, hvor farverne spillede en central rolle, blev et gennemgående tema for den akustikløsning, der blev designet til skolen.

Da loftet ikke var en mulighed til at akustikregulere, blev svalegangene i stedet tilført flotte farver. Øverste svalegang blev udsmykket med absorberende dekorationsplader med en frisk, grøn farve. Svalegangen nedenunder blev udsmykket med dyb rød farve, og på stueplan, blev der påsat absorberende, dekorationsplader i en lys, grå farve. De lysegrå plader blev monteret nederst, for at bevare et lyst miljø på stueplan.

Således blev støjen reduceret betragteligt, samtidig med at der blev taget hensyn til de arkitektoniske forhold, da farver og det grafiske look blev lavet med henhold til den originale og bevaringsværdige stil.

For os har det været spændende at forene akustikken med det oprindelige udtryk i et bevaringsværdigt byggeri, således at akustikken og arkitekturen går op i en højere enhed.

Andre eksempler

Ring til Alpha Akustik

+45 70 26 14 12

Email
Hos os får du den rette kombination af akustik, arkitektur og økonomi. Vi designer den helt rigtige løsning til dig.