top of page
Robust-akustik-alpha-motiv-kontor-arbejd

EFTERKLANGSTID - hvad er efterklangstid

Hos Alpha Akustik foretager vi lydmålinger dvs. målinger af efterklangstid. Men hvad er efterklangstid?

Forestil dig, at du står i en kirke helt alene og klapper hænderne hårdt sammen. Den lyd du hører efter dit klap, er efterklangstiden.

Det handler altså om, hvor lang tid lydens klang bliver i rummet, efter den er blevet afgivet.

I en kirke er der ofte lang efterklangstid, da lyden bliver længe i rummet. Det skyldes, at der er højt til loftet og ofte meget hårdt gulv og hårde vægge. Men man kan også have lang efterklangstid på en kontor, i en børnehave, i private hjem og i industrilokaler mm. 

Problematikken med en lang efterklangstid er, at det er svært at føre en samtale, da taleforståelsen bliver dårligere – desto længere efterklangstid, der er.

Hvordan udfører man en lydmåling/ efterklangsmåling?

  • Til at udføre en korrekt lydmåling, skal man anvende noget særligt software og en pistol.

  • 3 skud affyres i forskellige retninger af rummet, og der måles, hvor lang tid lyden er om at forsvinde igen. 

  • Gennemsnittet af disse målinger bruges til at angive efterklangstiden.

  • Slutteligt bliver lydmålingerne bearbejdet i et beregningsprogram, der laver et grafisk udtræk af efterklangstider, så det er let og overskueligt at se den nuværende og kommende efterklangstid i rummet.

Bliv klogere på efterklangstid her:

Pris

Ønsker du at få lavet en måling af efterklangstid koster det 1500 ex. moms og der betales for minimum 4 timers arbejde. Ønsker du i stedet en akustisk analyse og en beregning af, hvor meget akustik der skal tilføres rummet, for at leve op til diverse krav, kommer vi gratis ud og gør det. Du kan blot kontakte os på 70261412.

bottom of page