top of page
Her kan du se hvordan akustikpanelet Alpha SOLO er monteret på skråvæg med beslag, og dermed sikrer bedre akustik

DILEMMA OM STØJ & NABOSTØJ - Kan du også høre dine naboer?

Mange danskere deler deres frustrationer i programmet Sara & Monopolet, når de kan høre naboerne larmer. Har du selv oplevet naborstøj?

Naboens baby vækker mig - Sara & Monopolet d. 23. oktober 2021

Dilemma nr. 4 handler om Martin, der har en baby, der vækker ham. 

29:07 minutter inde i podcasten kan vi høre om Martins dilemma. Han bor i et nyere rækkehus, hvor der er flyttet et par ind to børn. Det yngste barn vågner hver nat med et skrig og græder i flere minutter. Martin fortæller: "til trods for, at vi bor i nybyggeri, går lyden direkte ind i mit soveværelse." Han har derfor ikke kunne sove ordenligt i mere end et halv år. Martin slutter sit dilemma af med: "hvordan kan jeg få min søvn tilbage, inden jeg bliver bims?"

 

Lina Rafn svarer hurtigt efter Sara har læst dilemmaet: "... Jeg har lyst til at sparke Martin lige i løgene, for det er sgu da ikke synd for ham. Det er synd for barnet. Det provokerer mig virkelig, virkelig, virkelig meget".

 

Der bliver talt lidt frem om tilbage. Så udtaler Leonora Christina Skov: "Det er hele det der nabostøjsproblematik. Den er jo super svær. Det der med, at vi skal alle sammen, når vi bor tæt, nødt til at tage hensyn. Synes jeg. Og så er der sådan et argument, der hedder, at vi skal alle sammen kunne være her. Men det kan Martin jo faktisk ikke lige nu. Han kan ikke være der. Han får ikke sovet. ... Det der med at konfrontere naboen. Det bliver så voldsomt. Men er naboerne overhovedet klar over, hvor lydt der er?  

Senere i samtalen kommer Lina Rafn ind på akustik:  "Der er jo noget med akustik i rum. Hvis der f.eks. kom gulvtæppe på, nogle akustikregulerende plader op et eller andet i den stil. Så vil det dæmpe hvor meget sådan en barnegråd runger rigtig meget. Så spørgsmålet er, om han er villig til at gå så lang at sige. Hvad siger I til, at jeg hjælper med at finde noget akustikregulerende materiale, som gør, at den der barnegråd ikke bliver så voldsom?. Der er sådan nogle praktiske ting, man kan gøre der."

Alpha Akustik udtaler sig om sagen:

Det er vigtigt at være opmærksom på, at der er forskel på Akustikregulering og Lydisolering.

Man kan akustikregulere et rum, og derved undgå at det runger (forbedre taleforståelsen), ved at tilføre den rette mængde absorberende materiale i relation til rummets volumen og anvendelse. Materialet kan f.eks. placeres på lofter eller vægge.  Vi kommer gerne gratis ud og laver et uforpligtende tilbud på akustikregulering - ring 70 26 14 12.

Lydisolering kan forhindre støj, der der transmitteres gennem vægge, etageadskillelser eller døre. Det kan ikke løses ved akustikregulering, men man kan f.eks. bygge en forsatsvæg eller -loft, der ikke har fast forbindelse til den eksisterende væg eller sikre at døre og vinduer er lydtætte.

Naboen snorker - Sara & Monopolet lørdag d. 2. oktober 2021

Dilemma nr. 7 handler om Troels, der har en snorkende nabo.

59:17 minutter inde i podcasten siger Jarl-Friis Mikkelsen, at man kan "forslå, at man sætter nogle akustiske plader op på den væg. De er meget nemme at få. Man kan sågar købe malerier, som er lavet på akustiske plader, som lyddæmper. Det er en god og en smuk løsning".

Det er rigtigt, at akustikbilleder er en smuk akustikløsning, og du kan vælge mellem 300 millioner motiver, eller få printet dit eget motiv eller maleri på billedet. Men det fjerner desværre ikke lyden fra naboen. 

Akustikbilleder, akustikplader, akustikløsninger fjerner den rungende lyd. Det vil sige, at hvis den snorkende nabo sætter akustikbilleder op eller får en akustikløsning, vil det hjælpe med at fjerne lidt af lyden. 

Men grunden til at Troels kan høre, at hans nabo snorker, er fordi, der er dårlig lydisolering i hans byggeri, og det kan man desværre ikke løse med akustikbilleder alene.

Akustikregulering og lydisolering er to meget forskellige discipliner. Du kan læse om forskellen på de to her.


Vi kan hjælpe med både akustikregulering og lydisolering. Ring til os på 70 26 14 12 og få gratis rådgivning. 

Svaret på problemet, når det drejer sig om naboer er altid lydisolering og ikke akustik

 

 

 

LYDISOLERING

Her kan du se det beslag, man blandt andet benytter, når man arbejder med lydisolering

FORSKELLEN PÅ LYDISOLERING OG AKUSTIKREGULERING

Alpha-MONO-akustik-kontor-akustikvaeg-akustikloft-lyddaempning-stoej-stoejdaempning-larm-r
bottom of page