top of page
Alpha-akustik-skustikloft-god-akustik-akustikloesning-fjern-rumklang

TAK FOR DELTAGELSE I VORES  SEMINAR OM BÆREDYGTIGHED?

Ansvarlige akustikløsninger - Hvordan finder vi den rette balance mellem miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed? 

Torsdag den 9. december havde vi vores seminar om ansvarlige akustikløsninger, hvor vi blandt andet talte om bæredygtighed, hvordan økonomi spiller ind og hvorfor EPD’er er essentielle for at få gennemsigtighed i industrien.
 
Folk var mødt talstærkt op, og der var repræsentanter fra mange forskellige brancher og kommuner i salen. Interessen for talerne var stor og rummet summede af samtaler på kryds og tværs blandt deltagerne i pauserne.
 
En af de ting, der blev diskuteret var, hvorfor økonomi spiller en rolle, når vi taler bæredygtighed. Et perspektiv vores taler Thomas Holm bragte på banen, da han understregede, at hvis Danmark som det 6. mest velstående land i verden ikke kan prioritere miljø over økonomi, hvem kan så? 
 
Det er et interessant perspektiv, der også skabte debat i salen. Hvad prioriterer vi højest? Økonomi eller bæredygtighed? Er vi villige til at betale mere for en mere bæredygtig løsning?
 
Vores erfaring hos Alpha Akustik er, at mange af vores kunder træffer valg, hvor de både skal tage hensyn til den akustiske effekt, det visuelle resultat og prisen. Der er ofte et budget, vores kunder arbejder ud fra, og derfor er økonomi stadigvæk et essentielt parameter i deres beslutninger. 
 
Vi talte også om, hvorvidt kravet til en EPD potentielt kan udelukke mindre og nystartede virksomheder, der ikke har kapital til at få lavet en.
 
Vi er ikke interesserede i at udelukke iværksættere ift. bæredygtighed og nytænkning. Men vi mener, det er vigtigt, at der er krav til branchen for at undgå greenwashing gennem falsk data. Her havde vi også en god dialog om, hvordan man som mindre virksomhed kan søge midler til at få lavet en EPD.
 
I den her proces har vi også fået belyst perspektiver, vi selv har diskuteret løbende. Førhen analyserede vi vores primære produkter ud fra A1-A3. Det gjorde vi ud fra en betragtning om, at det er det, der kan skabe en ændring lige nu og her ift. bæredygtighed.
 
Men de krav der er til LCA’er i byggerier over 1000 kvadratmeter, der trådte i kraft i januar 2023, fokuserer på hele produktets levetid. Derfor har vi suppleret med beregninger af produkterne set ud fra A-C. Læs mere her: https://www.alpha-akustik.dk/sammenligning-af-baeredygtighed

bottom of page