Leg uden larm

Børnehuset Nyelandsgården havde store problemer med akustikken i institutionens grupperum. Dette gav personalet og ikke mindst børnehavebørnene koncentrationsbesvær og ”tunge” dage. 

Vi udførte efterklangsmålinger hvis resultater langt fra levede op til bygningsrelements krav om efterklangstid på max 0,4 sek. Se videoen her, for at høre, hvad en efterklangstid på 0,4 sekunder svarer til. 

For at leve op til dette krav skulle der tænkes kreativt. Det var nemlig ikke let at få plads til det nødvendige absorptionsareal.

Via beregningsværktøjer, kreative løsninger og god sparring med personalet, lykkedes det os at komme godt i mål med opgaven.  

De nedslidte opslagstavler uden akustiske egenskaber, blev erstattet af My Alpha (ALPHA TYST 40 mm på specialmål). Det resulterede i store absorberende vægflader, der samtidig kunne bruges til ophængning af tegninger mm.

 

 

I rummet var der også mobile reoler med buede og lydreflekterende forsider, hvilke ikke fremmede lydforholdene. Derfor blev 2. del af løsningen på lydproblemet at montere My Alpha (ALPHA TYST 20 på specialmål), så de kunne tilpasses de buede overflader. 

Institutionens ledere ønskede at skabe mobilitet og rum-i-rummet-løsninger. Derfor leverede vi, som en tredje del af løsningen, mobile akustiske skærmvægge. Institutionen valgte selv det lærerige motiv: Store bogstaver, tal og et Danmarkskort.

Samlet set, en akustisk løsning hvor æstetik, akustik og økonomi går op i en højere enhed.  

Jeg har fået meget positive tilbagemeldinger fra personalet i Børnehuset. Det glæder mig meget at både børn og personale nyder den nye lyd.

Michael Fabrin Clausen, Alpha Akustik

Andre eksempler

Ring til Alpha Akustik

+45 70 26 14 12

Email
Hos os får du den rette kombination af akustik, arkitektur og økonomi. Vi designer den helt rigtige løsning til dig.