Leg uden larm

Børnehuset Nyelandsgården havde store problemer med akustikken i institutionens grupperum. Dette gav personalet og ikke mindst børnehavebørnene koncentrationsbesvær og ”tunge” dage. 

Vi udførte efterklangsmålinger hvis resultater langt fra levede op til bygningsrelements krav om efterklangstid på max 0,4 sek. For at leve op til dette krav skulle der tænkes kreativt. Det var nemlig ikke let at få plads til det nødvendige absorptionsareal.

Via beregningsværktøjer, kreative løsninger og god sparring med personalet, lykkedes det os at komme godt i mål med opgaven.  

Montage af Alpha MONO blev 1. del af løsningnen. Ned med de slidte opslagstavler uden akustiske egenskaber, som hang der i forvejen. Og op med Alpha MONO på specialmål. Nu er der store absorberende vægflader, som også bruges til ophængning af tegninger m.m.

De eksisterende mobile reoler med buede og lydreflekterende forsider, fremmede ikke lydforholdene. Derfor blev 2. del af løsningen på lydproblemet, at montere Alpha Puzzle på specialmål, så de kunne monteres på de buede overflader. 

Institutionens ledere ønskede at skabe mobilitet og rum-i-rummet-løsninger. Derfor leverede vi, som 3. del af løsningen og mobile skærmvægge. Institutionen valgte selv det lærerige motiv: Store bokstaver, tal og et Danmarkskort.

Samlet set, en akustisk løsning hvor æstetik, akustik og økonomi går op i en højere enhed.  

Jeg har fået meget positive tilbagemeldinger fra personalet i Børnehuset. Det glæder mig meget at både børn og personale nyder den nye lyd.

Michael Fabrin Clausen, Alpha Akustik

Andre eksempler

Ring til Alpha Akustik

+45 70 26 14 12

Email
Hos os får du den rette kombination af akustik, arkitektur og økonomi. Vi designer den helt rigtige løsning til dig.