Kirke dropper idéen om nyt lydanlæg

I Herlev ligger Vor Frue Kirke, som fremstår som en meget moderne kirke, hvad angår byggestilen. Kirken er godt nok indviet i 1961, men den høje lofthøjde og store vinduespartier får kirken til at fremstå meget ungdommelig.

Med en lofthøjde på op til 8,2 meter og glatte og bare vægge, var det ikke unaturligt at menigheden fandt det nødvendigt at undersøge mulighederne for et bedre lydanlæg. Kirkegængerne havde nemlig svært ved at forstå hvad der blev sagt under gudstjenesterne. Specialisten, som menigheden fik tilkaldt, gav straks besked om at der måtte ændres på kirkens akustik, inden et nyt lydanlæg blev installeret. Hermed blev Alpha Akustik tilkaldt. 

Akustikløsningen, som ses på billederne, blev 8 stk. store Alpha SOLO, monteret på bag-væggen. Løsningen kostede 24.000 kr. med montage.  

Med den nye akustikløsning viste det sig at være unødvendigt at bruge penge på at udskifte lydanlægget. Det nuværende anlæg virkede simpelthen rigelig fint med den rette efterklang i lokalet.

 

Sådanne opgaver er skægge at lave. For selvom kirken måtte hoste op med 24.000 kr. for en akustikløsning, er det nok langt billigere end hvad et nyt lydanlæg måtte have kostet. 

Peter Møller, Alpha Akustik

Andre eksempler