Industrivirksomhed får arbejdsro

Hos Teknisk Gummi Horsens fik man påbud fra Arbejdstilsynet om at sænke støjniveauet. De mange maskiner larmede for meget i forhold til lovkravet. 

Alpha akustik kom på besøg, tog lydprøver og foreslog en løsning så fabrikken fremover kunne overholde lovkravene. Det meste af loftet blev dækket med akustikpladen Alpha Industri og lyden blev så god som den skulle. 

 

I mere end én generation har Teknisk Gummi produceret gummivalser. De bruges til alle mulige formål. I dag er virksomheden langt den største af sin art i Danmark. 

Da vi besøgte virksomheden havde de netop udvidet produktionsarealet med 300 m² betonhal. Akustikken var intet mindre end forfærdelig. Vi målte efterklangstiden. Den var meget langt fra Arbejdstilsynets krav til "Akustik i arbejdsrum". 

Loftet og nogle af vægarealerne bag ved standsemaskinerne blev beklædt med Alpha industri. Pladerne er 120 x 60 x 4 cm og limes på. Oplimning er meget hurtig montage. Og samtidig giver oplimning ingen støjgener.

Det nye loft er helt hvidt og hallen fremstår derfor meget lysere end da loftet var grå beton.

Den hurtige montage og enkle akustikplade er en meget økonomisk løsning. Prisen for en sådan opgave er ca. 500 kr. pr. m².

Da opgaven var afsluttet gennemførte vi en kontrolmåling af lyden. Denne sikrede at vi overholdt Arbejdstilsynets krav til fulde.  

 

Andre eksempler