Månedens fokus

Månedens fokus

Succes med afskærmning

Skærmvægge eller bordskærme kan være et effektivt værktøj til at afskærme for lyden, samt få støjdæmpende materialer i nærheden af...

Månedens fokus

Succes med afskærmning

Skærmvægge eller bordskærme kan være et effektivt værktøj til at afskærme for lyden, samt få støjdæmpende materialer i nærheden af støjkilden eller lytteren. Det kan f.eks. være som ovenstående billede, hvor man dæmper støjen fra kontormaskiner. Hvis disse benyttes meget, kan de ikke flyttes og man må derfor minimere støjen, der hvor maskinerne er placeret. Men for at skærmvægge skal virke efter hensigten i et kontorlandskab, er der nogle forudsætninger som skal være opfyldt:
 
BAR Kontor - Støj på Kontoret
 
1. Et støjabsorberende loft. Hvis loftet ikke dæmper støj, vil denne blive reflekteret op i loft og ned på den anden side af afskærmningen.   
 
2. Skærme skal være udført i kraftigt absorberende materiale. Glasskærme, massive træskærme og lignende kan i mange tilfælde forstærke lyden og bør undgås.
 
3. Korrekt højde på skærmen. Hvis skærmen er for lav, opnås ikke den ønskede effekt i afskærmning og skærmen vil opfattes som til besvær. Høje skærme kan have den negative virkning, at når man ikke kan se personen man forstyrre og derfor kommer til at tale højere. Derfor er det en god idé at benytte skærme med glasparti øverst.
 
Se vores udvalg af afskærmning i vores webshop under 'afskærmning' eller læs mere om korrekt afskærmning i BAR Kontors vejledning om 'Støj på kontoret'. Hvis du har brug for vejledning sidder vi klar ved telefoner på 70 26 14 12.

Ring til Alpha Akustik

+45 70 26 14 12

Vi finder en løsning.

Peter Møller har mere end 30 års erfaring med akustik, og kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige lyddæmpende løsning, hvad enten det er på arbejdspladsen eller hjemme.